Hola amigos! Prokrastinerar, och kom på att jag tog kort på min mat för ett tag sen. Helt plötsligt blev det jättespännande, för jag kom inte ihåg vad det var jag hade ätit, men jag kom ihåg att jag tog kort på det!!!! Och nu, när jag sett bilden och kommer ihåg hur maten smakade så kan jag andas ut och säga att jo, det var en bra maträtt. Wokade leftover-vegetables med några stänk soja och lite kryddor, groddar och en sås gjord på crème fraiche, dijonsenap, flytande honung, en skvätt vinäger och salt. Bon apetit mes amis <3
torsdag 15 november 2012
tisdag 13 november 2012
Risotto!
Hej!
För någon vecka sedan gjorde jag risotto, började med att hacka lök som jag fräste och sen hade jag i riskorn (vanligt jasminris) (tror jag hade 2 dl till två portioner, men man gör alltid för mycket risotto, det blev lite för mycket) och lite uppkokat vatten och en buljongtärning. Sen måste man röra om hela hela tiden så helst ska man ha tagit fram och förberett alla ingredienser innan eller i början av processen(det gör aldrig jag så jag blir superstressad och springer runt som en galning). Sen hällde jag i vitt vin, citronsaft och varmt vatten i omgångar, kastade i lite fryst spenat, kycklingrester och färska champinjoner. Sist av allt smälte jag ner både prästost och sån där billig pulverparmesan.
Rör, rör, rör och det är klart när.. du tycker att smakerna sitter och riset har bra konsistens.
För någon vecka sedan gjorde jag risotto, började med att hacka lök som jag fräste och sen hade jag i riskorn (vanligt jasminris) (tror jag hade 2 dl till två portioner, men man gör alltid för mycket risotto, det blev lite för mycket) och lite uppkokat vatten och en buljongtärning. Sen måste man röra om hela hela tiden så helst ska man ha tagit fram och förberett alla ingredienser innan eller i början av processen(det gör aldrig jag så jag blir superstressad och springer runt som en galning). Sen hällde jag i vitt vin, citronsaft och varmt vatten i omgångar, kastade i lite fryst spenat, kycklingrester och färska champinjoner. Sist av allt smälte jag ner både prästost och sån där billig pulverparmesan.
Rör, rör, rör och det är klart när.. du tycker att smakerna sitter och riset har bra konsistens.
Titta! Jag gjorde ett collage!
söndag 4 november 2012
Äpple,kanel och kardemumma muffins med Frostning
Portioner: 6 stora eller 12 små
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk stötta kardemummakärnor
Fyllning:
1 äpple
1 ½ msk farinsocker
1 ½ msk kanel
Gör så här:
100 gram Philadelpiaost (nauturell)
Vaniljsocker efter tycke och smak
60 gram mjukt smör
Några droppar citronsaft
5 dl florsocker ( jag tog 3 ungefär)
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk stötta kardemummakärnor
Fyllning:
1 äpple
1 ½ msk farinsocker
1 ½ msk kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt ut
muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. Vispa ägg och socker
pösigt. Smält smöret, tillsätt det och mjölken.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en bunke och vänd ner det i smeten. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Frosting2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en bunke och vänd ner det i smeten. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
3. Skala och klyfta äpplet och blanda klyftorna med farinsocker och kanel.
4. Fyll formarna till hälften med smet och tryck ner två äppelklyftor i varje. Grädda ca 20 minuter för stora och 10 minuter för små.
4. Fyll formarna till hälften med smet och tryck ner två äppelklyftor i varje. Grädda ca 20 minuter för stora och 10 minuter för små.
100 gram Philadelpiaost (nauturell)
Vaniljsocker efter tycke och smak
60 gram mjukt smör
Några droppar citronsaft
5 dl florsocker ( jag tog 3 ungefär)
lördag 27 oktober 2012
lördag 20 oktober 2012
Maaaaat.
Så var det dags för mitt första inlägg någonsin här, nu när jag äntligen har börjat laga mat igen efter att ha varit i Luleå.
I veckan lagade jag quorn med paprika, indisk krydda, tikka masala krydda, bulgur och massor med gul lök och vitlök. Älskar lök.
I går åt jag sparris för första gången i mitt liv (som jag vet om i alla fall), jag smörstekte sparrisen med lite salt på. Till det åt jag citronsås och lax. Det var gött.
I veckan lagade jag quorn med paprika, indisk krydda, tikka masala krydda, bulgur och massor med gul lök och vitlök. Älskar lök.
I går åt jag sparris för första gången i mitt liv (som jag vet om i alla fall), jag smörstekte sparrisen med lite salt på. Till det åt jag citronsås och lax. Det var gött.
torsdag 18 oktober 2012
Plugglunch
Hejsan, första inlägget för mig.
Idag är jag hemma i Malmö och länsar mina föräldrar på mat. I morse bjöd jag min syster på fattiga riddare och nu till lunch pocherade jag två ägg som jag åt med kallrökt lax på rostat rågbröd. Hurra för välfyllt kylskåp!
Om man vill men inte kan pochera ägg så lär Gordon Ramsey dig gärna! Tips är också att ha i lite ättika eller vinäger, det ska hjälpa ägget att hålla ihop men jag vet inte om det är sant egentligen..
Idag är jag hemma i Malmö och länsar mina föräldrar på mat. I morse bjöd jag min syster på fattiga riddare och nu till lunch pocherade jag två ägg som jag åt med kallrökt lax på rostat rågbröd. Hurra för välfyllt kylskåp!
Om man vill men inte kan pochera ägg så lär Gordon Ramsey dig gärna! Tips är också att ha i lite ättika eller vinäger, det ska hjälpa ägget att hålla ihop men jag vet inte om det är sant egentligen..
söndag 7 oktober 2012
Mimmis och Briskes fiskgratäng
Bolli bolli alla superhjältar! Denna söndag har undertecknad fått
följa lagningen av följande fantastiska fiskgratäng.
"Jag är bara rädd för att det ska smaka bajs" /M
Torskfilé ("Man kan ha vilken fisk som helst egentligen/B")
salt peppar citron
PER MOBERGS RÄKFOND (minus vin, purjolök, fänkål):
gullök morot räkskal tomatpuré kryddor (timjan svartpeppar salt)
Potatismos (Hemlagad! Kryddad med svartpeppar och salt)
Riven ost
In i ugnen tills det börjar lukta gott! (cirkus 20 minuter)
Uppdatering
Resultatet!!:
Åts med sallad
Omdöme:
"MMM GOTT!" /M (men inte juice!!!)
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)