Sidor

söndag 4 november 2012

Äpple,kanel och kardemumma muffins med Frostning

Portioner: 6 stora eller 12 små
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk stötta kardemummakärnor
Fyllning:
1 äpple
1 ½ msk farinsocker
1 ½ msk kanel

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, tillsätt det och mjölken.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en bunke och vänd ner det i smeten. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.

3. Skala och klyfta äpplet och blanda klyftorna med farinsocker och kanel.
4. Fyll formarna till hälften med smet och tryck ner två äppelklyftor i varje. Grädda ca 20 minuter för stora och 10 minuter för små.
 Frosting

100 gram Philadelpiaost (nauturell)
Vaniljsocker efter tycke och smak
60 gram mjukt smör
Några droppar citronsaft
5 dl florsocker ( jag tog 3 ungefär)



Inga kommentarer: