Portioner: 6 stora eller 12 små
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk stötta kardemummakärnor
Fyllning:
1 äpple
1 ½ msk farinsocker
1 ½ msk kanel
Gör så här:
100 gram Philadelpiaost (nauturell)
Vaniljsocker efter tycke och smak
60 gram mjukt smör
Några droppar citronsaft
5 dl florsocker ( jag tog 3 ungefär)
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk stötta kardemummakärnor
Fyllning:
1 äpple
1 ½ msk farinsocker
1 ½ msk kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt ut
muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. Vispa ägg och socker
pösigt. Smält smöret, tillsätt det och mjölken.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en bunke och vänd ner det i smeten. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Frosting2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en bunke och vänd ner det i smeten. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
3. Skala och klyfta äpplet och blanda klyftorna med farinsocker och kanel.
4. Fyll formarna till hälften med smet och tryck ner två äppelklyftor i varje. Grädda ca 20 minuter för stora och 10 minuter för små.
4. Fyll formarna till hälften med smet och tryck ner två äppelklyftor i varje. Grädda ca 20 minuter för stora och 10 minuter för små.
100 gram Philadelpiaost (nauturell)
Vaniljsocker efter tycke och smak
60 gram mjukt smör
Några droppar citronsaft
5 dl florsocker ( jag tog 3 ungefär)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar