Sidor

tisdag 13 mars 2012

Looking for ALAXEN

Hej vänner!

Idag lagade jag cous cous-sallad med lax och limesås. Blev godast.



cous cous-salladen:
1. Gör cous cous för önskad mängd portioner.
2. Låt kallna lite.
3. Kötta i apelsin, babyspenat, avve (avocado) och lite olja och vinäger och rör runt. Klarre!

Larren (Laxen) :
1. Lägg önskad mängd portioner lax i ugnssäker form
2. Salta och peppra rikligt (man behöver alltid mer än man tror)
3. Häll på lite sweet chili sauce
4. Strö på lite riven mozarella (eller lägg på färsk, kan inte tänka mig att det blir mindre gott för det!)
5. Ha på lite mer salt och peppar, man behöver som sagt alltid mer än man tror.
6. In i ugnen, 200 grader Celsius i ca 20 min.

Och nu till det bästa. LIMESÅSEN <333333

1. Ha i ca 2 dl crème fraîche eller dylikt i en skål
2. Riv skalet på en lime och häll i skålen.
3. Skär limen på mitten och pressa i ena halvan i skålen och rör om.
4. Rör i ca 1-2 msk flytande honung och en nypa salt.
5. Smaka av, ha eventuellt i mer limesaft, eller honung, eller salt, eller lite av allt.

MM GATTTT

Inga kommentarer: